Lgs Puan Hesaplama 2023 – Okul Listesi ve Yüzdelik Dilimleri

LGS (Liselere Geçiş Sınavı) puanı hesaplama, öğrencilerin sınav sonuçlarına göre puanlarını belirlemeye yardımcı olur. LGS puanı, Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, İnkılap Tarihi, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere altı dersin puanı üzerinden hesaplanır.

LGS puanı hesaplanırken, her dersin puanı, ilgili dersin ağırlık katsayısı ile çarpılır ve toplanır. Ağırlık katsayıları, Matematik, Fen Bilimleri ve Türkçe için 3, Sosyal Bilgiler için 2, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için ise 1’dir.

LGS puan hesaplama modülü ile 2023 yılı için özel formülle hazırladığımız programımızdan dört yıllık ortaokul eğitiminin sonuna gelmiş 8.sınıf öğrencileri yararlanabilirler. Lgs puanınızı hesaplayarak yerleşebileceğiniz nitelikli okulların listesini ve yerleşeceğiniz okulları öğrenin.

LGS PUAN HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN

Lgs Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Lgs puan hesaplama programımıza Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Din Kültürü, İnkılap Tarihi derslerine ait doğru ve yanlış sayılarınızı girerek, lgs puanınızı öğrenebilir, lise taban puanları modülü ile tercih edebileceğiniz okulları listeleyin.

Puan hesaplama aracımızda sözel ve sayısal oturumlarda girilen her test için MEB uyumlu özel formüllerle bir taban puanı belirledik. Öğrencilerin girdikleri her dersin neti ayrı ayrı hesaplanır. Bu netler her ders için önceden belirlenmiş kat sayılarla çarpılarak bir puan elde edilir. Bütün bu puanlar toplanarak öğrencinin LGS puanı elde edilir.

LGS puanı hesaplama formülü şu şekildedir:

LGS Puanı = (Temel Matematik x 3) + (Fen Bilimleri x 3) + (Türkçe x 3) + (Sosyal Bilgiler x 2) + (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi x 1)

Örneğin, bir öğrencinin Temel Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden aldığı puanlar sırasıyla 70, 80, 90, 85 ve 95 olsun. Bu öğrencinin LGS puanı hesaplanırken, aşağıdaki formül kullanılabilir:

LGS Puanı = (70 x 3) + (80 x 3) + (90 x 3) + (85 x 2) + (95 x 1) = 750

Bu öğrencinin LGS puanı, 750 olarak hesaplanır.

Lgs Puan Hesaplama Meb Sonuçlarıyla Uyumlu

Liselere Geçiş Sınavı (LGS), Türkiye’de 8. sınıf öğrencilerinin lise eğitimine geçişlerinde kullandığı bir sınavdır. LGS puanı, öğrencilerin sınav sonuçlarına göre belirlenir ve bu puanlar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan sonuçlarla uyumlu olacak şekilde hesaplanır.

LGS puanı, öğrencilerin Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, İngilizce, İnkılap Tarihi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin puanlarına göre hesaplanır. Her dersin ağırlık katsayısı farklıdır ve bu katsayılar da MEB tarafından belirlenmiştir.

Lgs puan hesaplama programımız ile sonucunu hesaplayan öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan liselere giriş sınavı puanı ile birebir olduğuna dair geri bildirimde bulunmuştur. Yapılan hesaplamalar sonrasında programımız az bir yanılma payıyla sınav puanını gerçeğe uygun bir şekilde hesaplamıştır.

Sonuç olarak, LGS puanı hesaplama yöntemi, MEB tarafından belirlenmiş olan resmi hesaplama yöntemi ile aynıdır. Bu nedenle, öğrencilerin LGS puanları, MEB tarafından yayınlanan sonuçlarla uyumlu olacak şekilde hesaplanır.

Lgs Puan Hesaplama ve Tercih Robotu

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandıktan sonra, öğrencilerin bir sonraki adımı, lise tercihlerini yapmaktır. Bu tercihler, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine, ailelerinin tercihlerine ve bulundukları bölgedeki okul imkanlarına göre belirlenir. LGS puan hesaplama ve tercih robotu, öğrencilerin tercih yaparken yardımcı olmak için geliştirilmiş bir araçtır.

LGS puan hesaplama, öğrencilerin sınav sonuçlarına göre puanlarını hesaplamak için kullanılan bir yöntemdir. Puanların hesaplanması, ağırlık katsayılarına göre yapılır ve bu katsayılar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenir. LGS puan hesaplama işlemi, öğrencilerin sonuçlarının doğru hesaplanması için oldukça önemlidir.

Tercih robotu ise, öğrencilere lise tercihleri konusunda yardımcı olan bir araçtır. Bu robotlar, öğrencilerin LGS puanlarını, okul kontenjanlarını ve tercih edilen okul türlerini dikkate alarak, en uygun lise tercihlerini önerir. Bu robotlar, öğrencilerin ve velilerin yüzlerce okul arasından en uygununu seçmesine yardımcı olur. Öğrencilerin ve velilerin, tercih robotlarını kullanarak zaman kazanmaları ve daha doğru tercihler yapmaları mümkün olur.

Örneğin, bir öğrenci LGS sınavından 500 puan almış olsun ve İstanbul’da yaşıyor olsun. Bu öğrenci, tercih robotunu kullanarak İstanbul’da yer alan tüm liseleri inceleyebilir ve puanına uygun olanları listeleyebilir. Ayrıca, tercih robotu, öğrencinin ilgi alanlarına ve tercih ettiği okul türlerine göre de filtreleme yapabilir. Bu şekilde, öğrenci en uygun lise tercihlerini yapabilir ve kayıt işlemlerine başlayabilir.

Sonuç olarak, LGS puan hesaplama ve tercih robotu, öğrencilerin lise tercihlerinde doğru karar vermelerine yardımcı olmak için geliştirilmiş bir araçtır.

LGS Nedir, Bu Sınava Kimler Girmelidir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen nitelikli okullara(liselere) öğrenci almak için yapılan sınava Liselere Giriş Sınavı yani kısaca LGS denir.

LGS’ye dört yıllık ortaokul eğitiminin sonuna gelmiş sekizinci sınıf öğrencileri katılabilmektedirler. Elbette ki bütün öğrencilerin girme zorunluluğu yoktur. Bu sınava yukarıda bahsedilen nitelikli okullarda eğitim almak isteyen öğrenciler girmelidirler.

LGS Ne Zaman, Nerede Yapılır?

LGS’nin sekizinci sınıf sonunda girildiğinden bahsetmiştik. Bu sınav genellikle haziran ayı içerisinde MEB tarafından önceden belirlenen tarihte yapılmaktadır.

Sınav MEB’e bağlı devlet okullarının binalarında yapılmaktadır. Öğrencilere hangi okulda ne zaman sınava gireceklerinin bilgisi önceden gerek e-okul gerekse öğretmenleri tarafından bilgilendirilmektedirler.

LGS Kaç Dakika? Saat Kaçta Bitecek?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS), 8. sınıf öğrencilerine yönelik bir sınavdır. LGS, toplamda 155 dakika (2 saat 35 dakika) sürmektedir ve sınavda öğrencilere altı farklı ders soruları sorulmaktadır.

Sınavın yer ve zamanı hakkında bilgilendirilen öğrenciler sınava iki oturum üzerinden katılırlar. Bu oturumların zaman aralığı ve süresi aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Oturum Numarası Oturum Soru Alanı Saat Aralığı – Süre
Birinci Oturum Sözel Oturum 09.30 – 10.45 – 75 Dakika
İkinci Oturum Sayısal Oturum 11.30 – 12.50 – 80 Dakika

LGS Sayısal ve Sözel Soru Dağılımları

Sınavın birinci oturumunda yani sözel oturumda  50 soru ikinci oturumda yani sayısal oturumda ise 40 soru bulunmaktadır. Bu soruların hangi derslere nasıl dağıldığı aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Oturum Ders Adı Soru Sayısı
SÖZEL Türkçe 20
SÖZEL T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10
SÖZEL Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10
SAYISAL Yabancı Dil (İngilizce) 10
SAYISAL Matematik 20
SAYISAL Bilimleri 20

Lgs Katsayı Hesaplama

LGS’de bağıl değerlendirme yapıldığından 3 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir. Boş bırakılan soruların götürüsü olmadığı gibi bir puan getirisi de yoktur. Sınav sonunda her dersin doğru ve yanlış sayıları tespit edilir. Yanlış soru sayısının üçte biri kadar doğru cevap silinir. Geriye kalan doğru sayısı o dersin net sayısını verir.

Tespit edilen her dersin neti yine kendi kat sayısı ile çarpılır. Derslere göre kat sayı hesaplama tablosu aşağıda verilmiştir.

Ders AdıKatsayı Puanı
Türkçe5,3
Matematik5,3
Fen Bilimleri5,3
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük2,6
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi2,6
Yabancı Dil (İngilizce)2,6
Lgs Katsayı Hesaplama
Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri 2023

“Lgs Puan Hesaplama 2023 – Okul Listesi ve Yüzdelik Dilimleri” üzerine 47 yorum

  1. Saçma sapan puan hesaplayan onca siteden sonra sonunda virgilüne kadar doğru hesaplayan bir site buldum teşekkür ederim..

    Cevapla
  2. LGS sonuclari ile karşılaştırıldığında neredeyse aynı puanı verdi.Tebrikler…Belli ki işin mutfağından kimseler tarafından hazırlanmış.

    Cevapla
  3. Profesyonel hizmet ve destek imkanı sunduğu için teşekkür ederim puanları tam tamamına doğru hesaplıyor

    Cevapla
  4. Güzel çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum ve çok teşekkür ediyorum. Denemeler ve puan hesaplama modülü çok başarılı

    Cevapla
  5. 5. sınıf kızım heyacanla sınav gününü bekliyor çok başarılı bir çalışma elinize emeğinize sağlık

    Cevapla
  6. En çok ihtiyaç duyduğumuz ve kullandığımız uygulamalardan biri… Denemelerin soru kalitesi ve puan hesaplama modülünün verdiği sonuçlar çok başarılı. Tüm çalışmalar için teşekkür ederiz, emeğinize sağlık.

    Cevapla
  7. LGS puan hesaplama alanında üzerinden vereceğim bir uygulama. ilkdeneme.com sitesine teşekkür ediyorum.

    Cevapla
  8. Gayet başarılı emeği geçenlerin ellerine sağlık.
    Herkese tavsiye ediyoruz ayrıca çok kullanışlı olmuş.Tebrikler.

    Cevapla
  9. http://www.ilkdeneme.com sitesi zaten yaptığı online deneme sınavları ile hızla grafiği yükselen bir site, LGS puan hesaplaması konusunda da hassas terazi misali virgülüne kadar doğru hesaplayan bir çalışma olmuş, tebrikler.

    Cevapla
  10. Site güzel bir site gerek deneme sınavları olsun gerek puan hesaplama olsun diğer sitelere göre çok daha doğru %99,9 lgsye uyumlu hesaplıyor puanımı diğer sitelerde gerçek puanla sitedeki puan arasında fark bay bi oluyodu ama bu sitede sadece 1 2 puan anca oynuyor oda standart sapmadan vs.

    Cevapla

Yorum yapın